Termékeink

Központi zárrendszer


A rendszer legegyszerűbb magyarázata, hogy ez a vezér/főkulcsos rendszer a tetejére állítva. Míg a vezérkulcsos rendszerben egy ember kulcsa nyitja az összes zárat, addig itt az összes embernek van kulcsa ugyanazon közös használatú helyiség(ek) kinyitásához.

 

Például egy társasház esetében a főbejárathoz, a szeméttárolóhoz és a raktár/pince helyiséghez:

- A kulcsokba bele lehet kódolni, hogy a lakók egyetlen kulcsa nyissa a főbejáratot, a szeméttárolót, a pinceajtót, a biztonsági folyosórácsot és még a saját lakásunk ajtaját is.
- A postás be tud jönni a főbejáraton, de mást nem tud kinyitni.
- A kertész nyitja a főbejáratot és a saját raktárhelyiségét a pincében a szerszámaihoz, de mást nem tud kinyitni.
- A gondnok kulcsa nyitja a főbejáratot, a kertésszel közös raktárhelyiségét, a szeméttárolót, valamint a folyosókon lévő biztonsági okokból felszerelt rácsos ajtókat.
- Portaszolgálat esetén a biztonsági őr, recepciós kulcsa is nyitja azokat a helyiségeket, ahová számára fontos lehet a bejárás.

Az ilyen típusú rendszereket társasházakban vagy lakótelepeken használják. Ezen belül is megkülönböztetünk központizáras rendszereket, központizáras rendszereket kezelői főkulccsal, központizáras rendszereket műszaki főkulccsal és központizáras rendszereket műszaki és kezelői főkulccsal. Az ilyen rendszer tetszés szerinti számú, különbözően záródó hengerzárakból áll, de bizonyos központi zárakat, amelyek a közös helyiségeket és bejáratokat zárják, minden kulccsal nyitni lehet (központi zárak).

Kapcsolat

  • Autana Systems Kft.
    Iroda: 1048 Budapest,
    Székpatak u. 21.
  • Tel.: +36 30 444 9922

KESO garancia

A KESO minden zárbetétre és lakatra élettartam-garanciát biztosít.

Kérjük olvassa el a garanciális feltételeket.