Termékeink

Ön egy KESO biztonsági hengerzár birtokosa. Kérjük  Önt, hogy a hosszú panaszmentes  használat érdekében vegye figyelembe a következő utasításokat és információkat:

A PTK-ban a gyártók és forgalmazók szavatosságának meghatározása során a törvény ezen utasítások és információk figyelembevételét elő is írja. Ezek figyelmen kívül hagyása a kereskedők, a beépítő, ill. a felhasználó részéről mentesíti KESO-t szavatossági kötelezettsége alól.

            1.  A hengerzár hosszát úgy kell meghatározni, hogy a hengerzár (mindenek előtt a kölső ajtóknál) kívülről illeszkedjék a cím ill. rozetta szintjéhez. A hengerzár védelmére a bejárati ajtókon sürgősen biztonsági címek felszerelését javasoljuk.

            2.  A profilcilinderek beépítése során először a tolókavivőt kell a kulccsal az alapállásba forgatni. (6.00 óra állás). Az ajtólap, a bevésőzár és a cím ill. rozetta kimarásait, úgy kell illeszteni, hogy a hengerzárat szerszám igénybevétele nélkül, feszültségmentesen behelyezhessük. Ezt követően a hengerzárat a tartozék csavarral a zárban rögzítjük.

            3. A KESO-hengerzárak preciziós termékek. Óvjuk zsírtól, olajtól, grafittól nem érheti közvetlenül lakk vagy festék. Ápolásukhoz a KESO többcélú ápolósprayt-t javasoljuk.

            4.  Amennyiben üzemzavart észlelünk, először vizsgáljuk meg, hogy látható-e idegen test a kulcs-csatornában, vagy a kulcs hibás. Ha nem szemmel látható a hiba, szereljük ki a hengerzárat. Amennyiben a kiszerelt hengerzárba akadásmentesen ki-be tolhatók a kulcsok, és azok a zárban el is forgathatók, úgy a hiba máshol keresendő (a hengerzár feszül az ajtóban,rossz a bevésőzár, pontatlanul szerelt címek, elvetemedett ajtó,stb.).

            5.  Az egyes termékek jellemzőit katalógusaink, prospektusaink és leírásaink pontosan meghatározzák, de egyedi esetekben megegyezés alapján is vállalkozunk. A KESO hengerzárak biztonságtechnikai és műszaki követelményei szempontjából a DIN szabványok, különösen aDIN 18252 és a VdS irányelvek mértékadók. A KESO hengerzárak a PTZ követelményeknek is megfelelnek. A KESO 2000 rendszerhez tartozó hengerzárak a MABISZ által is minősítettek.

            6.  Nedves és hűtött helyiségekre, közvetlen időjárási hatásoknak kitett helyeken, tengerközelben vagy agresszív korrózióveszélyes környezetben a hengerzárakat megfelelően korrózióvédett kivitelben kell beszerelni.

            7.  A szavatossági kötelezettségből adódó információ és adatszerzési kötelezettségüket a szakkereskedők, építészek, tervezők és szerelők a következő anyagokból meríthetik: katalógusok, prospektusok, pályázati kiírások, ajánlatok és különösen a használati, beépítési és kezelési utasítás. Szerződésileg kikötjük ezen termékekre vonatkozó adatok figyelembevételét és ezek továbbadását a felhasználónak.

            8.  A regisztrált szabadalmi jog által védett záraknál, zárrendszereknél a vevő biztonsági bizonylatot kap. A kulcsok ill. hengerzárak utánrendelését ezen zárakhoz, ill. rendszerekhez a gyártó csak a biztonsági bizonylat alapján teljesíti. A biztonsági bizonylatot, ill. kártyát ezért gondosan meg kell őrizni, és a zár, ill. zárrrendszer tulajdonos váltása esetén az új tulajdonosnak át kell adni. A regisztrált záraknál a gyártó nem köteles a biztonsági bizonylatról másolatot kiállítani. Regisztrált zárrendszereknél csak akkor adunk ki másolatot, ha a tulajdonos a rendszer jogszerű birtoklását egyértelmüen bizonyítani tudja.

 

A.        A profilcilinderek beépítése során először a tolókavívőt kell a kulccsal az alapállásba forgatni.(6.00 óra állás) Az ajtólap,a bevésőzár és a cím ill. rozetta kimarásait, úgy kell illeszteni, hogy a hengerzárat szerszám igénybevétele nélkül, feszültségmentesen behelyezhessük. Ezt követően a hengerzárat a tartozék csavarral a zárban rögzítjük.

B.        A hengerzár hosszát úgy kell meghatározni, hogy a hengerzár mindenekelőtt a külső ajtóknál kívülről illeszkedjék a cím ill. rozetta szintjéhez. A hengerzár védelmére a bejárati ajtókon sürgősen biztonsági címek felszerelését javasoljuk.

C.        A "PRIORITÁS" funkciónak megfelelően szerelt hengerzárak elsőbbségi             oldalát matrica PRIORITAT jelzi. Az így megjelölt oldalfallal kifelé kell a hengerzárat az ajtóba szerelni. Belülről bedugott kulcs esetében az ajtó a külső oldalról a kulccsal zárható. Ha kívülről van kulcs a zárban az belülről nem müködtethető.

D.1      A felfúrás- (ABS) és/vagy maghúzás védett hengerzárakat a kulcs-csatorna süllyesztéséről lehet felismerni.Az így megjelölt oldalt kell az ajtó külső lapja (támadás) felé szerelni.

    2.   A maghúzás védett KESO hengerzárak különlegesen értékes felfúrásvédelem mellett még egy keresztcsappal is rendelkeznek, mely a biztonsági    veretekhez rögzíti őket.

    3.   A hengerzár beépítésével ügyelni kell arra, hogy a keresztcsap tökéletesen felfeküdjön a biztonsági cím belső oldalára.(áttolás és áthúzás elleni védelem)

   4.    Profil keresztcsappal.

 

 

Kapcsolat

  • Autana Systems Kft.
    Iroda: 1048 Budapest,
    Székpatak u. 21.
  • Tel.: +36 30 444 9922

KESO garancia

A KESO minden zárbetétre és lakatra élettartam-garanciát biztosít.

Kérjük olvassa el a garanciális feltételeket.