Termékeink

GfS elforgatható ajtóőr – 5 év gyártói garancia minden egykezes ajtóőrre (kivéve a szabotázs okozta károsodás, és a kopó alkatrészek).

A szabadalmaztatott egykezes ajtóőr biztosítja a vészkijáratot és lehetővé teszi annak vészhelyzetkori nyitását

Az egykezes ajtóőr zárt állapotban az ajtókilincset biztosítjavész esetén az ajtót ki lehet nyitni. Vészhelyzetben az ajtóőrt a nyíl irányában el kell forgatni, ezután az ajtókilincs lenyomásával nyitható az ajtó. Ekkor folyamatos hangjelzés hallható, és a vészkijárat használható. A folyamatos riasztást csak egy arra jogosult személy tudja kulcs segítségével lekapcsolni, valamint az ajtóőrt alaphelyzetébe visszaállítani.

Folyamatos nyitott állapotban a rendszert a készülék kulcsával lehet kapcsolni. Az ajtó egyedi riasztás mentes átjárhatóságát az ajtókulcs biztosítja.

Zárt állapot

GfS EHTW zárt állapot

A lenyomásgát a kilincs alatt aktív. Vész esetén az ajtót ki lehet nyitni.

Vésznyitás

GfS EHTW vésznyitás

Vészhelyzetben az ajtóőrt a nyíl irányában el kell forgatni, az ajtókilincs lenyomásával a vészkijárat használhatóvá válik. Folyamatos hangjelzés hallható, amit csak egy arra jogosult személy tud a berendezés kulcsának segítségével deaktiválni.

Egyedi nyitás-engedélyezés

GfS EHTW egyedi nyitás

A jogosult személyek a kilincs helyett az ajtókulcsot használják, hogy azt riasztás mentesen tudják kinyitni.

Tartós nyitás-engedélyezés

GfS EHTW tartós nyitás

A készülék kulcsának segítségével és az ajtóőr lecsúsztatásával lehet tartós nyitási pozícióba állítania készüléket, ilyenkor az ajtó szabadon használható. A tartós nyitott állapotot jelző érintkező kérésre beépíthető.

Rádiós távjelzés

GfS EHTW rádiós jeltovábbítás

Az elforgatható rádiós ajtóőr alapvető működése azonos az alapkészülékkel. Ezt akkor alkalmazzák, ha a jelet külső jelzőberendezéshez kell továbbítani, ami lehet akár a portán, a nővérszobában, vagy a házmester irodájában is.

Minden GfS elforgatható ajtóőr gyárilag tartalmazza a félhengerzárat, melynek saját félhengerzárra (30/10 mm) való cseréje problémamentesen megvalósítható.

Az elforgatható ajtóőr beépített félhengerzárat tartalmaz, melyet kívánságra felár nélkül azonos zárkódúra változtatunk. A standard sziréna hangereje 105 dB/1 m. Az egykezes ajtóőrt stabil fémházzal standard zöld színben (RAL 6029) szállítjuk. A GfS az elemek évente történő cseréjét javasolja.

Az elforgatható ajtóőr felhasználásáról

GfS elforgatható ajtóőr jeltovábbítással

Az elforgatható rádiós ajtóőr rendszert akkor használjuk, ha kábel nélkül külső egységhez történő továbbjelzésre van szükség, például a portán lévő jelzőpanelhez, vagy más vevőkészülékhez. Az elforgatható ajtóőr használatakor rádiójel hagyja el a berendezést. A rádió jelet rádióvevővel, rádiós riasztóvillogóval, ill. rádiós csatlakozó dobozzal, esetleg rádiójel erősítővel lehet venni.

Amennyiben a kívánt kijelző és az egykezes ajtóőr között 30 m-nél nagyobb távolság van, akkor rádiójel erősítőt kell használni. Ez kb. 30 m-rel hosszabbítja meg a hatótávolságot.

Tizenhat specifikus jelet (ajtót) lehet beprogramozni, különben minden bejövő jelet továbbít.

A rádiós riasztó sziréna különálló készülék beépített hangos kürttel (105 dB/1 m), villogóval, és vevőkészülékkel. Ezt az ajtó fölé vagy a helyiség közepére, (pl. diszkóban a táncparkett fölé, vagy raktárban központi helyre) szerelhetjük. Az egykezes ajtóőr jelét veszi és azt akusztikus, optikai riasztássá alakítja. A kürt kb. három perc után nyugtázza önmagát, ha ezt a lehetőséget választjuk, a villogó fényjelzés csak akkor fejeződik be, amikor az ajtóőr ismét zárási állapotban van.

Elforgatható ajtóőr – vezetékes

Amennyiben az ajtóőr riasztó jelzését külső jeladóhoz kell továbbítani, de a helyi adottságok rádió használatát nem teszik lehetővé, akkor vezetékes megoldás szükséges. Ennek feltétele, hogy az egykezes ajtóőr rendelkezzen potenciálmentes váltóérintkezővel. Öt méter hosszú tíz eres csatlakozó kábel előkonfekcionálását mi végezzük el gyárilag. Amennyiben több ajtóőrről van szó, úgy a jeleket előbb központi vevőkészülékbe (csatlakozó doboz) kötjük be, mely ezeket a megfelelő megjelenítő egységekhez továbbítja (pl. kijelző panel, sziréna vagy villogó). A felhasználó vagy csillag formájú bekötést vagy adatbuszos vezetékezést választhat.

Csillag formájú bekötés

Minden (max. 8 db) ajtóőrt két ponton kötünk be a központi csatlakozó dobozba. A csatlakozó doboz központi összekötőként, valamint áramellátóként is funkcionál és továbbítja a riasztást indító ajtóőr jelzését a kiválasztott jelmegjelenítő készülékhez. Csillag formájú bekötés esetén a rendszer bővítése könnyen elvégezhető. Jóllehet a viszonylag nagy kábelszükségletet mindig érdemes átgondolni ezen változat mellett való döntés előtt.

Kapcsolat

  • Autana Systems Kft.
    Iroda: 1048 Budapest,
    Székpatak u. 21.
  • Tel.: +36 30 444 9922

KESO garancia

A KESO minden zárbetétre és lakatra élettartam-garanciát biztosít.

Kérjük olvassa el a garanciális feltételeket.