Termékeink

Vezérkulcsos rendszer vagy más néven főkulcsos rendszer


A rendszerhez különböző zárak tartoznak. Minden zárat kinyit a saját kulcsa. A rendszer különlegessége a vezérkulcs/főkulcs, ami mindegyik zárat nyitni tudja. Főkulcsokat/Csoportkulcsokat is létrehozhatunk, melyek bizonyos ajtókat képesek kinyitni, de nem az összeset.

A hierarchia a kétféle elnevezés szerint, ami ugyanazt jelenti:

1. vezérkulcs=főkulcs
2. főkulcsok=csoportkulcsok
3. egyéni kulcsok=egyéni kulcsok

 

Hogyan képzeljük ezt el?


Beépítési lehetőségek:

 

Társasházak:
Sok társasházban rácsos ajtóval zárják le a különböző emeletrészeket, hogy a lakók nagyobb biztonságban érezhessék magukat. Általában két-három lakás ajtaja szokott egy folyosókapuval védve lenni. A gondnoknak, házmesternek azonban hozzá kell férnie ezekhez a területekhez, például takarítás, virágöntözés céljából. Megkönnyíti a dolgát, ha nem egy súlyos kulcscsomóval kell közlekednie, hanem csupán egyetlen kulccsal, ami az összes rácsos ajtót kinyitja.


Családi házak:
Ha van kertészünk, bátran rábízhatjuk a kertet. A kulcsa nyitja majd a kaput és a szerszámos kamrát. A tulajdonosok kulcsa pedig kinyitja az összes zárat. Ha van kisgyermekünk és dolgozószobánk is, akkor a dolgozószoba ajtaját célszerű kulcsra zárni, nehogy helyet változtassanak féltett irataink és formai átalakuláson menjenek keresztül nélkülözhetetlen munkaeszközeink, mire hazaérünk. Ebben az esetben, ha van takarítónőnk, a kulcsa jogosultságot kap a kertkapura, a házba való belépésre, de a dolgozószobába már nem fog tudni bemenni vele. Nyugodtan bezárhatjuk ide értékesebbnek tartott tárgyainkat.


Vállalatok:
Minden dolgozó kulcsa nyitja a saját irodájának és részlegének ajtaját, de mást nem. Az igazgatónak azonban olyan kulcsa van, ami mindegyik irodát, munkahelyszínt kinyitja, s a takarító kulcsa is ilyen, hiszen egyetlen kulccsal a takarítás is rövidebb időt vesz igénybe. Amennyiben van olyan helyiség, aminek nagy biztonságban kell lennie, úgy a takarítók kulcsa erre nem lenne feljogosítva, viszont az igazgatóé és az arra illetékes személyeké pl. igazgatóhelyettesek, biztonsági őrök kulcsa igen. Természetesen akár a mellékhelyiség kulcsát is fel lehet kódolni, amennyiben két-három féle személyzeti mosdó van, külön a titkárságnak és külön a többi irodai alkalmazottnak, gyári fizikai dolgozóknak vagy részlegenkénti munkacsoportok dolgozóinak, úgy a cégnél dolgozók kulcsai rendelkezni fognak a személy szerint hozzájuk tartozó mosdó kódjával, a takarító kulcsa pedig az összes mellékhelyiséget nyitni fogja. Öltöző helyiségekre is megoldható ugyanez. Ha egy öltözőben egy emeleten dolgozók, egy részlegen dolgozók vagy csak egyszerűen csak nők-csak férfiak öltöznek, akkor a kulcsuk fel lesz jogosítva az ide való belépésre, de a többi öltözőbe nem léphetnek be vele, ahogy ehhez az is hozzátartozik, hogy csak a saját részlegükre és csak azokra a helyekre tudnak bejutni a kulcsukkal, amire a kulcs kódolása feljogosítja az adott alkalmazottat. Tehát nyitható lesz számára a részleg ajtaja, esetleg főbejárat, az iroda, az öltöző, a mosdó és egyéb helyiségek, ahova jogosult belépni. A csoportkulcsok azon vezetők kulcsai, akikhez egy-egy részleg tartozik. Az ő kulcsuk nyitni fogja a saját részlegükhöz tartozó összes helyiség ajtaját, a főbejáratot is és egyéb helyiségeket, amikhez a vállalat csoportvezetői hozzáférhetnek.

Kapcsolat

  • Autana Systems Kft.
    Iroda: 1048 Budapest,
    Székpatak u. 21.
  • Tel.: +36 30 444 9922

KESO garancia

A KESO minden zárbetétre és lakatra élettartam-garanciát biztosít.

Kérjük olvassa el a garanciális feltételeket.