Termékeink

KESO termékismertető


A KESO zárak a hagyományos, illetve a Magyarországon forgalmazott záraktól alapvetően eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek:

- Ellentétben a réz alapanyagú zárbetétekkel a KESO zárbetétek króm-nikkel-acél, Sidra vagy Argenta könnyűfém ötvözetből készülnek.
- A hagyományos öt, vagy hat csapos zárbetétekkel szemben ezekben a betétekben 15 db edzett acélcsap reteszel, oldalanként. Ennek következtében a variációk száma 1032 nagyságrendű.
- Modulos szerkezeti felépítésű, így a bármikor meg lehet változtatni a hosszúságukat, 5 mm-es toldások beépítésével.
- A csapok számának köszönhetően igen bonyolult fő-, vagy vezérkulcsos rendszerek is készíthetők belőle. Természetesen azonos zárlatú betétek is gyárthatók.
- Rendkívül széles termékpalettával rendelkezik: zárak, lakatok, bútorzárak, kulcsos kapcsolók széles választékát kínáljuk.
- A KESO Omega termékcsalád kulcsai tükörkulcsok, ezek a kulcsok olyan kiképzésűek, hogy kényelmesen bármely felükkel beilleszthetők a zárba.


Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a KESO zárakkal magasabb biztonsági szint alakítható ki, a leggyakoribb betörési formák ellen védelemmel:

- Illegális kulcsmásolás: Minden termékhez biztonsági kártyát adunk és csak ennek a bemutatásakor másoljuk a kulcsot. Minden kulcsban megtalálható minimum kettő lépcsős kúpfurat. Ha nagyobb biztonságot szeretne a KESO 2000S Omega-t ajánljuk.
- Manipulációs nyitás: A KESO 2000S termékcsalád 15 darab csappal készül, melyek három sorba vannak rendezve. Ez a szerkezet megakadályozza a manipulációs nyitás lehetőségét.
- Fúrás és maghúzás: A zárbetétek edzett acélcsapokkal készülnek. Bizonyos fajta betétekbe kiegészítésként külön acél lapokat és csapokat építünk be. (ABS) Ennek következtében a fúrás illetve maghúzás kivitelezése nem reális eshetőség.
- Hengerzár törés: A kettős hengerzárbetéteket edzett króm-nikkel acél összekötőhíddal gyártjuk, ami ellenáll a hengerzár törési kísérleteknek.
- Savazás: A KESO záraiban a csapok nem alul, hanem oldalt és fent helyezkednek el, a csapok és az ellencsapok anyaga saválló.


A KESO OMEGA a mechanikus manipuláció és másolás elleni védelem egyik legjobb eszköze. A kulcsban elhelyezkedő rugóscsap megfordítja a zár és a kulcs szerepét, így válik szinte tökéletesen biztonságossá. A kiemelt biztonságon túlmenően az alábbi előnyökkel rendelkeznek a hagyományos zárakkal szemben:

- További bővítési lehetőség, a rendszer továbbfejlesztése (azaz újabb ajtók, kulcsok beillesztése a rendszerbe), a biztonság, és a megbízhatóság rovására tett kompromisszumok nélkül.
- A kulcs személyre szabhatósága a biztonsági, főbejárati ajtó szintjétől akár az íróasztalfiók szintjéig terjedhet
(ajtó - garázs - lakat - bútor - vitrin - villamos kapcsoló).
- Költségtakarékos hengerzárbetét kialakítás (más biztonsági fokozat kerülhet az ajtó külső és más a belső oldalára)
- Felülről jövő kompatibilitás (az újabb technikai fejlesztések teljes átalakítási költség nélkül illeszkednek a régebbi változatokhoz)
- A mechanikus védelem könnyedén illeszthető elektronikus védelemhez, beléptető, munkaügyi nyilvántartó és riasztórendszerekhez.
- A zárbetétek ajtómérethez való "igazítása" helyben, azonnal megoldható több mint 130 féle zárbetét kivitel.


Hosszabbítás: A hosszúság 5 mm-ként növekedhet az egyik vagy mindkét oldalon, a 60 mm-es szabványhosszból kiindulva. Megkönnyítve ezzel a helyszíni szerelhetőséget, a későbbi átépítésnél vagy ajtócserénél a további hosszabbítást vagy rövidítést, ezáltal jelentős költségcsökkenést biztosít.


Kulcsok: Tükörkulcsok, melyek nagy biztonságot, komplex zárási lehetőségeket és könnyű kezelhetőséget nyújtanak. A lapos, kézre álló kulcsok olyan kiképzésűek hogy kényelmesen bármely oldalukkal beilleszthetők a hengerzárba. Minden kulcson rajta van a KESO biztonsági jelzése. A kulcsprofilokat a KESO nem adja el, ezáltal csak a gyár vagy a gyári képviselet tudja másolni a kulcsokat. Minden kulcs csak a jogosultság ellenőrzése után, a regisztrációs száma alapján rendelhető meg.
A KESO az egész gyártási folyamat alatt kiemelt figyelmet szentel a minőség ellenőrzésére. Már a kezdetektől fogva a legszigorúbb minőségbiztosítási rendszereket alkalmazták. A cég természetesen rendelkezik DIN EN ISO 9001:2001 minőségbiztosítási rendszerrel. A termékek folyamatos fejlesztése is a minőséget szolgálja. A KESO hiszi és vallja, hogy a biztonságtechnika világában a kiemelkedő minőség vevők biztonságát és védelmét szolgálja.


Az élettartam (biztonság és működés) a beépítéstől és a használattól függően évtizedekig tarthat. A zárakat minimum 50000 nyitási és 50000 zárási ciklusra vizsgálták be, ez összesen 100000 ciklust jelent. Ez napi kb. 10 zárási ciklusnak felel meg 30 éven keresztül. A termékek minőségéből kifolyólag a technikai avulási ciklus alatt – ami kb. 25 év - a zárbetétek működése garantált a megfelelő – évi egyszeri ápolóspray-vel történő– egyszerű karbantartás mellett.

Kapcsolat

  • Autana Systems Kft.
    Iroda: 1048 Budapest,
    Székpatak u. 21.
  • Tel.: +36 30 444 9922

KESO garancia

A KESO minden zárbetétre és lakatra élettartam-garanciát biztosít.

Kérjük olvassa el a garanciális feltételeket.